Sayfalar

Terazi Burcu (15 Haziran Salı 2010)


Sevgili Başaklar yeni haftaya dün olduğu gibi Ay Yengeç burcu etkisi altında başlıyoruz. Ancak bugün Venüs gezegeninin Aslan burcunda 9 Temmuz tarihine kadar devam edecek transiti başlamakta. Bu transit ilişkinizle alakalı konularda veya genel olarak aşk hayatınızla ilgili meselelerde geriye çekilerek bir iç hesaplaşmada bulunmanız anlamına geliyor. Bu öyle bir ruh halidir ki, beraberliğinizin muhasebesi yapılır ve bundan sonrası adına nasıl kararlar alınmalı, kendinizi nasıl güçlü ifade etmelisiniz, düzgün bir ilişki nasıl yaşanmalı, partnerinizle aranızdaki farklılıklar nedir? Bütün bu sorulara bilinçli bir şekilde cevap aramanız lazımdır. Çünkü bu etki altında insan gurur duyacağı bir aşkın özlemini çeker. Geri planda kalış, aşktan soğumak veya aşkı reddetmek demek değildir. Bilakis daha güçlü bir ilişki yaşamak için kendini gözden geçirmek anlamına gelir. Son 2,5 yıllık süreçte Satürn gezegeninin yarattığı iç ve dış baskılar, Uranüsün ciddi ilişki evinizdeki beklenmeyen sürprizleri, ayrılıklar veya barışmalar kimileriniz için öylesine etkili olmuştur ki, artık yaş tahtaya ayak basmak istemezsiniz.

Tabii ki her Başak aynı olayları yaşamadığından bazılarınız için bu geri çekilişin anlamı daha farklıdır. Öyle bir aşk arzularsınız ki, bu dünyanın koşulları ve kuralları içinde yaşanması ve rastlanması pek mümkün değildir. Kafanızın içinde yarattığınız fanteziler ve aşk hakkındaki düşüncelerinizin dış dünyada kabul görmesi zordur. Hatta bunları kimseyle paylaşmak dahi istemeyebilirsiniz.
Doğum haritanızdaki enerjiler ve yükselen farklılıkları sebebiyle Venüs gezegeninin Aslan burcu seyri kimileriniz için, yasal olmayan bir beraberlik nedeniyle gizliliğin ön planda tutulması anlamına geldiği gibi, platonik bir aşkın işareti de olabilir. Tutkularınız oldukça yoğundur ancak bunları karşınızdaki kişiye söylemeniz halinde onu kaybedeceğinizi düşünebilirsiniz. İkincisi taraflardan biri evlidir ve doğal olarak ilişkinin gözlerden uzak yaşanması gerekmektedir. Ancak şu var ki, bu beraberlik oldukça ateşlidir. Üçüncüsü ilişkinizde maddi ve manevi konularda görüş ayrılıkları vardır. Doğal olarak bu süreçte yalnız başınıza kalarak veyahut partnerinizin ilgisini çekmek için bir takım oyunlar düzenlemeniz de mümkündür. Amacınız otoritenizi karşı tarafa kabul ettirmektir. Ancak dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü bunun bedelini ağır ödeyebilirsiniz. Bu süreçte yaşanabilecek diğer bir gelişme sevdiğiniz kişinin başka bir şehirde yaşıyor olması halidir. Doğal olarak birbirinizi görememenin yarattığı sıkıntılar söz konusudur. Bütün bu örnekler enerjinin kendine has doğasında vardır. İç dünyanızın zenginleşmesi, egonuzun yükselişi ve sevgi alış verişinizin farklı hale gelişi. Benim gerek Venüs Aslan burcu ve gerekse Venüsün Uranüsle gerçekleştireceği bugünkü etki altında tavsiyem ne olursa olsun mantıklı hareket etmenizdir. Hiçbir şeyin gözünüzü boyamasına ve hızlıca kararlar aldırmasın izin vermeyiniz.

Hiç yorum yok: